ЕТ "З.А.Мерджанов"

 

Фирмата е създадена през 1998 година като малко цехче за производство на тоалена хартия.За кратко време фирамта създава свои пазари и налагат марката “stella” ( на името на дъщерята на собственика).
През 1999 година Цеха се разраства със закупуването на нови машини за тоалетна хартия.
През 2000 година фирмата започва производството на салфетки и закупува машини за салфетки с размери 33/33см и 25/25см.
През 2001 година фирмата разширява своите продукти като започва производството на носни кърпи. С това ЕТ ”З.А.Мерджанов” предлага на пазар основните и най-купувани хартиени изделия – тоалетна хартия, салфетки и носни кърпи.
Високото качество на продуктите и задоволяването изискванията на клиентите са основните фактори за бързото развитие придобиване големи дялове от българският пазар.
През 2003 година ЕТ “З.А.Мерджанов” подобрява качеството на произвежданата тоалетна хартия, като закопува нова автоматична машина за производство на тоалетна хартия със слепване на пластовете по технологията "ДЕКО".
През 2004 година разширява продуктовата гама на салфетките с машина за салфтеки с размер 28/28 см.
През 2004 година фирмата закопува собствена производствена база с 1800 кв/м застроена площ и 1200 кв/м незастроена площ.
В началото на 2005 година ЕТ “З.А.Мерджанов” документира и внедрява система за управление на качеството ISO 9001:2000 с която се гарантира, че процесите във фирмата се контролират и произвежданите продукти задоволяват изискванията на потребителите и клиентите.
През 2008 година фирмата подобрява качеството на тоалетната хартия като закопува машина за пакетиране на италянската марка Казоли.
През 2009 година ЕТ "З.А.Мерджанов" увеличава капацитета и качеството на салфеките като закопува нова автоматична машина за салфетки размер 33/33 см.
През 2010 година фирмата закопува два товарни автомобила.
През 2011 година фирмата разширява произвежданите продукти като закопува нова машина за производство на кухненски ролки по най-новата технология "stil to stil".
През 2013 година ЕТ "З.А.Мерджанов" отговаря на голямото търсене на новите продукти, като копува още една машина за производство на кухненски ролки.
През 2014 година благодарение на високото качество на кухненски ролки фирмата успява да натовари и двете производствени линии като с това става най-големия производител на кухненски ролки в България.


Днес в ЕТ ”З.А.Мерджанов” се произвеждат изделия за българския и европейския пазар. Основните продавани продукти са:
тоалетна хартия, салфетки, носни кърпи и кухненски ролки.